Gebouw

hero hero hero

Zandkasteel bestaat uit een combinatie van 263 duurzame huurwoningen, gemeenschappelijke (ontmoetings-) ruimtes en kantoren.

Iedere toren heeft een atrium waar buitenlicht binnenvalt en alles een sprookjesachtige sfeer geeft.

Zowel op het buitenterrein als in Zandkasteel zijn diverse tuinen en waterpartijen gecreëerd. Een geweldige woonbeleving die je moet ervaren.

De begane grond is een rijke en royale ontmoetingsruimte met verschillende ontmoetingsplekken en horecafuncties. Op de eerste verdieping verbindt de interne straat de woontorens met elkaar. Hier zijn kantoren, vergaderruimtes en een privé filmzaal voor bewoners en medewerkers van de kantoren.

Alleen bewoners hebben een beveiligde entree naar hun eigen toren met dubbele lift, vanuit de woning kun je bezoekers toegang geven middels de videofoon. Grenzend aan het gebouw vind je

‘The Amsterdam International Community School’, een Nederlandse internationale basisschool en middelbare school.


Woonhub

Zandkasteel verbindt alles wat wonen fantastisch maakt.

Een uniek gebouw op een optimaal bereikbare locatie midden in het winkelcentrum. En we zijn nog niet klaar. Op de begane grond van Zandkasteel komen horeca en ontmoetingsplekken waar je als bewoner ook met veel plezier gebruik van kunt maken.

De nieuwe ‘interne straat’ op de eerste verdieping is de levendige entree naar je woongebouw en de ontmoetingsplaats voor de bewoners en nieuwe kantoorgebruikers. Hier vind je straks werkplekken, coffeecorners, tuinen met waterpartijen, de bibliotheek en een privé filmzaal.

image

Duurzaamheid

De transformatie van Zandkasteel is gestart vanuit het duurzaamheidprincipe om materialen te hergebruiken.

Zo zijn de gevel en veel oorspronkelijke kenmerken binnen in het gebouw volledig intact gebleven. Zandkasteel is helemaal voorbereid op de situatie van nu en de toekomst. Het klimaat- en verwarmingssysteem is volledig nieuw geïnstalleerd. De woningen zijn goed geïsoleerd en gasloos, en hebben minimaal energielabel A.

Dit pakt gunstig uit voor jouw energierekening. Alle woningen maken gebruik van een CO2gestuurde ventilatie voor een comfortabel en veilig binnenklimaat.

 

Het gebouw is aangesloten op stadswarmte van Vattenfall en iedere woonruimte heeft vlakke moderne radiatoren.

De transformatie van Zandkasteel is gestart vanuit het duurzaamheidprincipe om materialen te hergebruiken.

Het klimaat- en verwarmingssysteem is volledig nieuw geïnstalleerd. De woningen zijn goed geïsoleerd en gasloos, en hebben minimaal energielabel A. Dit pakt gunstig uit voor jouw energierekening. Alle woningen maken gebruik van een CO2gestuurde ventilatie voor een comfortabel en veilig binnenklimaat.

Zo zijn de gevel en veel oorspronkelijke kenmerken binnen in het gebouw volledig intact gebleven. Zandkasteel is helemaal voorbereid op de situatie van nu en de toekomst.

Het gebouw is aangesloten op stadswarmte van Vattenfall en iedere woonruimte heeft vlakke moderne radiatoren.

image

Het Zandkasteel vormt het hart van winkelcentrum de Amsterdamse Poort. De beeldbepalende torens van het monumentale gebouw zijn een herkenningspunt in de wijde omgeving en straks een warm thuis voor de nieuwe bewoners.

0%